Karditsel bestaat

Akte Karditsel bba

Goed nieuws

Gisteren, woensdag 26 november, zaten we met z’n vieren ’s avonds bij de notaris en hebben we met een notariële akte het officiële bestaan bezegeld van bvba Karditsel. Net een maand nadat we de naam voor ons kaasproject boven de doopvont hielden.
Vanaf nu kunnen we ongebreideld karditselen. Dat wil in eerste instantie zeggen ‘veel geld uitgeven’ om de kaasmakerij up and running te krijgen. Daarvoor missen we nog 35.000 euro. Geld dat we nu, gewapend met een juridisch statuut en een officieel financieel plan, de eerstvolgende maanden via fundraising bij elkaar willen krijgen.
Dan moeten we vanaf half maart 2015 voldoende potten breken om via de kaasverkoop wat geld terug te verdienen.

Vol vertrouwen

Gaat het ons lukken en zo ja, hoe snel gaat ons dat lukken? Belangrijke vragen. Gelukkig liggen we daar voorlopig niet wakker van, want het vertrouwen is groot. Hebben we reden tot vertrouwen?
Karditsel wordt een sluitend en waarachtig kaasverhaal. Daar is alvast geen speld tussen te krijgen.
Wij gaan op de geitenboerderij, in een fair samenwerkingsverband tussen boeren en kaasmakers, biologisch geproduceerde geitenmelk rauw verwerken tot smaakvolle kazen. Dat zullen we doen op mensenmaat, volgens traditionele processen en met een eigenzinnge drang tot intrinsieke vernieuwing, als ervaren en bezielde ambachtslui.
Nog enkele maanden geduld en jullie kunnen zich met elk beet-je van het smaakvol verhaal onder onze kaaskorsten deelgenoot voelen van een warme Karditsel familie.

Kaasmakerij Karditsel richt zich tot mensen die verlangen naar gezond, eerlijk en smaakvol eten. Tot mensen die op zoek zijn naar kwaliteitsproducten die voortkomen uit een landbouwsysteem dat goed is voor het milieu en borg staat voor een duurzame voedselvoorziening.
Het verhaal van Karditsel start bij het land en wordt geschreven door toegewijde vaklui die daar iets waardevols mee willen creëren. Een verhaal op mensenmaat waar iedereen zich empathisch mee kan verbinden, omdat het er echt toe doet. Een verhaal om te delen en aan deel te nemen.

2 Reacties op “Karditsel bestaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.