Witte rook

Brainstorm sessie tussen de geiten
Na een originele, misschien wel legendarische brainstorm sessie tussen de bronstige geiten en hitsige bokken in de geitenstal te Lummen op zondagnamiddag 5 oktober hebben we gisteren ons conclaaf op virtuele wijze met witte rook weten af te sluiten. Eureka!
Er is witte rook
Daarmee is onze pasgeborene boven de doopvont gehouden, nu nog de suikerbonen 😉
Met dank aan Fried, Maarten en Wim voor hun welwillende en creatieve inbreng.
Ons kaasproject zal door het leven gaan als KARDITSEL.
Wie zich nu vertwijfeld in de haren krabt en begot niet weet waar die naam vandaan komt of welke betekenis erachter schuilt, kan natuurlijk Googl’en of beter nog, even te rade gaan bij de Babybloomers generatie. Voor twintigers en dertigers betekent dit dat je het gewoon vraagt aan ‘mom and dad’.
Die leggen het ongetwijfeld enthousiast in geuren en kleuren uit. Zoals dat gaat, moet je ze ook weeral niet te letterlijk nemen.
Neen, want Karditsel is louter beoeld als een speels knipoogje met een gezonde emotionele aaibaarheid. Al heeft het een duidelijke link met melk- wat er nog zou aan mankeren met boerenkaas in het vooruitzicht- het heeft qua naam nog wel meer in petto.
Spreek het maar eens snel een paar keer na elkaar uit 😉
En voor de rest?
De voorbereidende werken zitten op schema en de constructeur heeft 24 november als startdatum geprikt voor de bouw van onze infrastructuur. Begin janauri zou dan de kunststofvloer kunnen aangebracht worden, eind januari de watergekoelde klimatisatie (het operationele hart). Als het gebouw ook nog van electriciteit en water is voorzien, wordt het kaasmateriaal binnengerold en kunnen we rond half februari 2015 onze testfaze opstarten.
Dan komt het uur van de waarheid: ‘Welke feedback zullen we van onze proefpanels en potentiële klanten ontvangen?’ Spannend …

Ach ja, voor ik het vergeet 😉
Wij gaan meedingen voor de Innovatie-award 2015 Land-en tuinbouw van de provincie Limburg. Los van ons kloppend totaalconcept denken we met een van onze kazen niet alleen een ijzersterk, maar vooral een prikkelende innovatie te kunnen brengen in kaasland.
Ook spannend, niet?

3 Reacties op “Witte rook

  • Hans,
   Jullie hebben in Nederland toch ook de Melkbrigade gekend! Maar ze sloeg bij jullie minder aan, want jullie dronken sowieso al sloten melk 😉
   Die verwijzing dient enkel om te duiden dat de basis van onze activiteit valt of staat met gezonde, rauwe, volle melk.

   Like

 1. Pingback: Karditsel in beeld | Bits and Bites·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.