Maakt geld gelukkig?

Voor wie het heeft, is het antwoord vaak dubbel getint of op z’n minst toch relatief.
Voor wie het niet heeft, blijft het in meer of mindere mate een wensgedachte.
Hoe dan ook, met geld maak je dingen mogelijk. Voor jezelf, maar ook voor anderen. Het hoeft niet persé het één of het andere te zijn, beide kunnen gerust samen door dezelfde deur 😉
Bijvoorbeeld door middelen die je niet direct nodig hebt te investeren in waarde(n)volle, duurzame projecten aan marktconforme voorwaarden. Projecten die je zowel zakelijk als persoonlijk meerwaarde verschaffen. Waarom dan niet investeren in ons project?

Ons Project

Duurzame ketenontwikkeling in respect met de natuur en op basis van faire samenwerkingen

Natuurdomein Abdij van Herkenrode
’t Goerenhof is een biologisch gecertificeerd melkgeitenbedrijf in volle expansie, gevestigd in Lummen en uitgebaat door de LV Vanroye Koen – Coopmans Pieter.
Het samenwerkingsverband tussen geitenboer Koen en Herkenrodeboer Pieter zorgt voor een optimale symbiose tussen enerzijds het natuurbeheer rond de abdij van Herkenrode en in de vallei van de Zwarte Beek én anderzijds biologische landbouw- en veehouderij, gebaseerd op oude en zeldzaam geworden vlees- en melkrassen. Lees hier meer over die activiteiten.
Gelijktijdig met de idee een geitenboerderij op te starten leefde ook de wens en ambitie om alle kringlopen te sluiten en duurzame meerwaarde te creëren door het verwerken van de eigen melkplas tot biologische geitenkaas.
Een biologisch geitenbedrijf uitbouwen vergt veel tijd, middelen, kennis en ervaring; hetzelfde geldt voor het uitbaten van een kaasmakerij. Dit combineren is geen makkelijke taak voor een jong en opstartend bedrijf.
De oplossing werd gevonden door het aangaan van een samenwerkingsverband met Magda Bauweleers en Giedo De Snijder die jarenlang hun (biologische) geitenkaas produceerden in Kaasmakerij Midgard te Werchter en op zoek waren naar een locatie om opnieuw kaas te maken.
De concrete plannen liggen nu op tafel om op de boerderij in Lummen een kaasmakerij te bouwen, zodat de melk ter plekke met de kleinste energie-input rauw kan verwerkt worden tot een aantal unieke kazen, die de juiste profilering en positionering veroorzaken om een duurzame marktpositie uit te bouwen en te behouden.

Crowdfunding

Om die plannen op korte termijn tot uitvoering te brengen, zoeken wij naast het eigen vermogen nog wat bijkomende financiële middelen. Concreet praten we over een 70.000 euro. Die middelen zouden wij graag via het concept van de WinWin Lening, een maatregel die kadert in het Pact 2020 van Vlaanderen, bij betrokken particulieren willen vergaren.

De WinWinLening

Download de subsidieleidraad van het Vlaams Agentschap Ondernemen. De Winwinlening staat beschreven op pagina 11 t.e.m. 12.

Al kunnen we ongetwijfeld beroep doen op een lening bij een of andere bank, zien we liever een consumentgerichte ondersteuning. Duurzame verandering teweegbrengen is niet te bewerkstelligen door hetzelfde soort denken te hanteren dat aan de grondslag ligt van heel wat van de problematiek waarin we vandaag met z’n allen zijn verzeild.

Laat een mooie bloem bloeien

Het kaasproject krijgt haar eigen (juridische) identiteit via een nog op te richten vennootschap, waarin Koen – Pieter – Magda – Giedo de vennoten zullen vormen. De werkende vennoten in de kaasmakerij worden Magda & Giedo.
Looking for Money
De bodem is vruchtbaar, het zaad kiemkrachtig. Met zorg en aandacht krijgen wij het tere plantje wel tot groei en ontwikkeling, maar met een tikkeltje extra zuurstof kunnen we het ook als een mooie bloem laten bloeien. Een bloem die iedereen in ruil zal weten te verrassen met verbluffende explosies van geuren en kleuren.
Wilt u mee voor die extra zuurstof zorgen of kent u mensen die wellicht in ons project willen investeren?
Zo ja, maakt u dan alstublieft kenbaar en neem contact op met Pieter Coopmans. Pieter is bereikbaar op

 • 0496 / 13 48 99
 • pieter.coopmans@telenet.be

Na ontvangst van uw coördinaten maken wij een afspraak waarbij wij u, na de gebruikelijke ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst, ons business plan (inclusief financieel plan) zullen voorleggen en bespreken.

Laat de tamtam maar roffelen 😉

9 Reacties op “Maakt geld gelukkig?

 1. Hallo! Ik heb momenteel mijn centjes hard nodig voor mijn eigen projectje (zie Leuven Pakt Uit!) – Maar als jullie in de iets minder nabije toekomst nog afnemers zoeken voor jullie lekkere kaasjes (tsja geboren en getogen in Rotselaar Heikant, ik weet dat Guido = kwaliteit), dan bieden wij daar zeker een plaatsje voor – Sara Vander Auwera leuvenpaktuit@outlook.com 0484/620329

  Geliked door 1 persoon

  • Een goed idee zelfs! Zondag 14/9 staan we met een stand op de Abdij van Herkenrode, n.a.v. de Open Monumentendag, waarbij geïnteresseerden hun contactgegevens kunnen achterlaten. Samen met andere netwerkcontacten kunnen we dan iedereen verwittigen waar & wanneer die info-avond doorgaat. Alvast op korte termijn 😉

   Like

 2. Pingback: Kom kennismaken | Bits and Bites·

 3. Net als Saartje werken en sparen we aan een eigen project.
  Maaaar ….. bij het project dat wij gaan doen moeten mensen eten, en daar kan en moet regelmatig een (h)eerlijke kaas op het menu staan.
  Dus … wat nu niet is kan en zal zeker nog komen! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Pingback: Assez typés, mais peu corsés | Bits and Bites·

 5. Pingback: Zondag of niet | Bits and Bites·

 6. Pingback: Latte … meer dan melk | Bits and Bites·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.