KaasAdvies

Hulp kost geld, Zonder kost meer


Sedert september 2022 sta ik voor een nieuwe faze als doorgewinterde kaasnerd. Het zou zonde zijn mijn kennis en ervaring op te bergen in een tijdsfaze waarin een ware cheese revival de kop opsteekt en allerlei nieuwe kaasiniatieven het licht zien. Al valt veertig jaar ervaring vandaag nog steeds niet te downloaden in tegenstelling tot veel andere zaken, je kan me steeds voor advies contacteren indien je op zoek bent naar onderscheidend vermogen en duurzame meerwaarde.
Want vanop afstand zie je één gedachte verderop de betere versie van alles

Met Goesting alleen loopt men niet ver.
Kortzichtigheid leidt tot middelmatigheid en daar zit een vrij verzadigde kaasmarkt heus niet op te wachten.
Tussen Droom en Daad ligt een heel parcours. Velen zijn geroepen, weinigen uitverkoren.
Bezint dus voor je begint of een stap verder wilt. Voordenken of Omdenken levert betere resultaten op dan Nadenken.

Een gouden raad van tante Kaat: ‘Denk bij aanvang eerst in Concepten dan pas in Producten.
Een goed concept vereist een sterke Visie en concrete Marktkennis. De uiteindelijke productkeuze, materiaalkeuze en inrichting vloeien daaruit voort.
Wie dat veronachtzaamt komt bedrogen uit.

De KaasAlchemist

2 Reacties op “KaasAdvies

  1. Beste,
    ik ben een kaasliefhebber en beginnend kaasmaker.
    Naast kaas teel ik m’n eigen groenten, fruit en maak ook wijnen.
    Momenteel ben ik op zoek naar een interessant boek dat me meer verdiept in de kaasmakerij. Hiermee bedoel ik in eerste instantie dat ik werkwijzen v vroeger wil leren kennen om tot een waardevol kaasproduct te komen.
    Dus kort gezegd ik zoek in eerste instantie kaasrecepten en kaasbereidingswijzen. En daarbij natuurlijk ook historie en smaakontwikkeling enz. Maar in eerste instantie dus RECEPTEN.
    Mijn vraag nu: VIND IK DIE RECEPTEN OOK IN DIT BOEK?
    Indien NIET WELK BOEK raadt U mij aan zodat ik vind wat k zoek?

    Met dank voor het eerlijke antwoord, Victor Cleymaet

    Like

    • Victor,
      Het boek bevat geen recepten. Dat schreef ik je ook al via mail.
      Ik kan je als beginner het boek van mijn vriend Paul Thomas aanbevelen.
      Home-made cheese – Artisan cheesemaking made simple.
      ISBN 978-0-7548-3242-3
      Je kan dit online kopen.
      Succes!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.