Het gonst van leven

Ondanks het heersende apenweer gonst het van leven op de boerderij in Lummen.
De eerste lading geitenlammeren is goed aan de waggel. Zodra je je kop laat zien, komen ze nieuwsgierig tevoorschijn.
Niet te schatten hoe snel die geitenmadammen in spe zich bewust zijn van hun hoog aaibaarheidsgehalte. In de geitenstal kom je ze hier en daar op de meest onwaarschijnlijke plekken tegen. Ze liggen dan elk in hun eigen luilekkerlandje vrijpostig te genieten van hun jeugdige vrijheid. Liefst zonder meeëters in de buurt.
In een aparte box vertoeven een twintig drachtige Belgische melkschapen die begin maart zullen lammeren. Prachtige langgerekte, melktypische dieren. Jammer dat dit uniek ras met uitsterven is bedreigd. Voor Karditsel alvast een leuke uitdaging om een typerend schapenkaasje te ontwikkelen of misschien een mengkaas met geitenmelk.
Naast de kaasmakerij zitten voorlopig enkele ‘echte’ koeien met hun kalf. Heel andere koek die kalveren. Daar zeg je nu al beleefd goedendag tegen. Ook de koemelk lonkt … als het melken praktisch haalbaar is.
In en rond de kaasmakerij is het momenteel een drukte van jewelste.
Allerlei materiaal wordt nu dagelijks aangeleverd. Plek zoeken om het voorlopig kwijt te raken, vormt al een hele opdracht. Terwijl lopen technici in en uit, druk doende met de klimatisatie. Rond de kaasmakerij staat er ook nog heel wat op stapel. Er moet nog volop beton gegoten worden om de toegankelijkheid tot de kaasmakerij optimaal te verzekeren en de kantoorunit stabiel te plaatsen. Die unit zal dienst doen als Karditsel’s headquarters 😉
Honderd en een zaken dienen de eerstvolgende weken nog uitgevoerd te worden. Vrijdag krijgen we de eerste inspectie van het Federaal Voedselagentschap. Wie weet hoe ons todo lijstje er daarna zal uitzien …
Maar dat maakt allemaal niets uit. Als team zijn we onoverzettelijk en … niets is onoverkomelijk. We komen eraan!

Een Reactie op “Het gonst van leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.