Nog blozend

Onze Corneel zit ondertussen reeds drie maanden op zee. Bij wijze van spreken natuurlijk. Na quasi een jaar wachten aan de kaai kon hij eindelijk weer aan dek en ditmaal voor ‘de’ lange vaart. Waar de reis hem overal naartoe zal brengen, blijft voorlopig koffiedik kijken. Naar alle waarschijnlijkheid verder dan waar ik zelf ooit ben geweest 😉
Voor mij was het terug wel even wennen met Corneel aan boord. Een einzelgänger van kop tot teen. Geen gemakkelijke jongen.
Corneel stelt heel wat specifieke eisen wat betreft zijn kajuit. Met eentje voelt hij zich niet lekker in zijn vel. We hebben heel wat aanpassingen achter de rug om ze van de gewenste ambiance te voorzien.
Voorlopig loopt hij er nog wat schuchter en bleekjes bij. Maar week na week merken we dat hij zich meer en meer in zijn sas begint te voelen. Zijn blozende wangen getuigen immers van een goede gezondheid.

Hoe verder de reis reikt, hoe zuiderser en getaander de huid van Corneel zal ogen. Mooi oranjerood gebrand door de zon, dat lijdt geen twijfel. Corneel kan immers zijn zuiderse roots niet ontlopen.

Waar hij dat zuiders bloed heeft opgescharreld en wat hem tot het buitenbeentje van de Karditsel familie maakt, ontdek je in het beeldverhaal van kardoen en Corneel.

Waar de bijna vergeten kardoen nog goed voor is 😉 :

Economisch en Ecologisch:

Een artikel op de VRT NWS site. Hoe je met kardoendistels een bedrijf én het milieu redt.

Culinair:

Een artikel in het herfstnummer van Fence Tuinmagazine 2017 met als extraatje een heerlijk en verrassend Kardoen – Corneel recept van Restaurant ’t Vlierhof.

When the winds of change are blowing, some people are building shelters and others are building windmills …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.