Wanneer?

Na jaren zonder is het er dan twee jaar terug toch weer van gekomen.
Het dwarrelde al jaren in de lucht maar om allerlei redenen werd de boot afgehouden. Niet in het minst omwille van de halsstarrige weigering van de vouw des huizes.
In een moment van zwakte en onbedachtzaamheid lieten we ons samen toch overhalen. En ja, zoals dat bij ons gaat, belofte maakt (altijd) schuld.
Natuurlijk hadden we op het ogenblik van dit bizar engagement nog geen flauw idee wat ons met Karditsel boven het hoofd hing.
Rex kwam, zag en overwon op z’n dooie gemak onze harten. Hij pakte ons in voor we het wisten.
Rex, alias De Rudy, een Jack Russell met gelukkig een stevige dosis boerenfox bloed, oefent sedertdien onmiskenbaar een grote impact uit op ons alledaags leven.

Het leven van onze Rex zelf is zéér eenvoudig. Wij gaan elke dag werken en Rex wacht geduldig (?) op onze terugkeer. Eigenlijk zou ik een vlieg willen zijn om te kijken hoe die hond zich al die uren bezighoudt.

Als we thuiskomen, krijgen we keer op keer een zeer enthousiaste ontvangst. Afhankelijk van het uur is die ontvangst bijwijle lichtelijk overdreven. Maar ja, wie is graag te lang alleen?
Eenmaal de rust weergekeerd, legt de Rudy zich te rusten. Het zou geen hond zijn als hij niet binnen de kortste keren Aandacht wilt. In eerste instantie zit hij dan meewarig te kijken en ontsnapt hem menige zucht. Wanneer? Wanneer gaan we nu eindelijk wandelen?

Wandelen, dat is een woord dat wij niet meer durven uit te spreken want als dat woord valt, is Rex in alle staten en niet meer te pruimen. Probeer een hond maar uit te leggen dat je moe bent of nog massa’s werk hebt. Onbegonnen werk, er is geen ontkomen aan. Zelf heb ik heel lang geweigerd met die hond op stap te gaan. Die hond trekt zich waar hij naartoe wilt. Er is geen zeggen aan. Ons Magda, mijn wederhelft, had het echter al veel vroeger begrepen. Niet verwonderlijk 😉
Wandelen met Rex geeft je op een of andere wijze een adempauze, een niets-meer-hoeft-nu tussendoortje.
Eenmaal terug van de snuffelronde met links en rechts wat pisdruppels is de hond bekaf. Dan ontplooit zich een moment van zalige rust en opperste voldaanheid.

Wachten, wandelen en wegdromen. Een gezapig hondenleven …

Een Reactie op “Wanneer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.