Weer een kaasjaartje ouder

Karditsel gaat vandaag zijn vijfde levensjaar in. Niet te geloven hoe snel alles voorbij gaat. Op 12 december 2014 zaten we nog in de geitenstal samen te brainstormen over de naam van de kaasmakerij en op 10 maart 2015 verwerkten we voor ’t eerst de geitenmelk van de boerderij in Lummen. Op drie maanden tijd van scratch een operationele kaasmakerij uitbouwen. Ja,dat is heavy geweest, maar dat zijn we ondertussen willens nillens gewoon geraakt. Karditsel geeft ons veel voldoening maar vraagt ook veel Zorg en Aandacht, m.a.w. veel tijd en energie.

Karditsel heeft op vier jaar tijd een geweldig parcours afgelegd. Dat mag zonder schroom gezegd worden. De verworven onderscheidingen en de (internationale) erkenning op de kaasmarkt liegen er dan ook niet om. Karditsel gaat over de lippen.

Het kloppende verhaal van Karditsel als kleinschalige fermier drukt zich uit in een onderscheidend en hoogstaand assortiment rauwmelkse, gerijpte geitenkazen met natuurlijke korstflora. DAT is Karditsel’s handelsmerk.

Vandaag telt onze familie dertien leden. Als alles naar wens verloopt, breidt de familie dit jaar uit met twee nieuwe, authentieke leden.

Rosalie

  • Een type Époisses uit geitenmelk
  • Natuurlijk geen kopie maar eentje met Karditsel stempel. Een hele uitdaging …
  • Complex en uniek qua smaak
  • Er is nog werk aan maar als het goed komt, is er nog een andere drempel te overwinnen, nl. de verpakking. Dat gaat tijd kosten

Paulette

  • Een Pérail uit geitenmelk à pâte présure
  • Dus geen pâte lactique zoals de gekende Pérail de Cabasses maar wel als de Paulinetoise. Vandaar de naam Paulette 😉
  • De testen zijn veelbelovend
  • Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit de eerste nieuwkomer

Paulette in wording

Zo blijft Karditsel ook in haar vijfde levensjaar dynamisch op zoek naar wat wezenlijk een duurzame plek verdient in een overvol kaaslandschap.
Mijn grijze haren en rimpels schuwen echter overhaasting want wijsheid leert:
You have only one chance to make a first impression

3 Reacties op “Weer een kaasjaartje ouder

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.