Gaat alles voorbij?

De winter loopt stilaan op lange tenen, de lente nadert.
Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Tijd voor iets nieuws. Nieuwe kazen in mijn geval. Niet voor de zoveelste variant van hetzelfde want daar steek ik mijn energie niet in.
Basisvereiste is ‘echt’ onderscheidend vermogen bewerkstelligen. Met allerlei ideeën aan de slag die theoretisch potentieel hebben. Na enkele kaasexperimenten afvoeren wat geen meerwaarde biedt en verder zoeken naar een uniek smaakpatroon.
Eentje biedt alvast enorm potentieel qua smaak. Intens en zeer gediversifieerd, nog nooit qua smaak geproefd. Nu is het zaak de rijping onder controle te krijgen zodat we ook een kaas met egale korstvorming en met constante kwaliteit kunnen aanbieden. Een boeiende uitdaging …
Volgende week start ik met de experimenten voor een tweede kaasconcept waar ik al enkele jaren veel potentieel in zie.
Het wordt stilaan tijd voor ons Paulette. Het nakomertje waarover we reeds bij de opstart van Karditsel in 2015 melding maakten.
Paulette is het nakomertje en dus de jongste telg van de familie. Paulette blijft, eigen aan pubers, nog graag op de achtergrond, zoekend naar haar eigen identiteit. Niemand twijfelt eraan dat ze vroeg of laat haar mannetje zal slaan.

Sommige kazen hebben een intens, zeer gediversifieerd smaakpatroon en blijven een tijdlang de papillen beroeren

De vluchtigheid voorbij, op zoek naar wat wezenlijk en duurzaam een plek verdient in het overvolle kaaslandschap.

Sommige dingen zijn vluchtig en zeer vergankelijk


Maar hoe dan ook, ooit … gaat alles voorbij … behalve het verleden.

Alles gaat voorbij, behalve het verleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.