Input creates Output

De kwaliteit van de ingrediënten bepaalt zonder twijfel de kwaliteit van het gerecht. Daar zal niemand aan twijfelen. Hetzelfde geldt voor kaas.
De kwaliteit van de melk (als grondstof), de starter, het stremsel en de kaasculturen (als hulpmiddelen) hebben een enorme impact op de kwaliteit, het smaakpatroon en dus het onderscheidend vermogen van de kaas.
Men kan het zich makkelijk maken en kiezen voor de courante, de prijsgunstigste, standaard beschikbare ingrediënten. And that will do the job. Dr Oetker mag zijn ding ook pizza noemen …
Of men kan heel gericht op zoek gaan naar die ingrediënten die het beste uit de kaasmelk halen zodat de kaas getuigt van haar eigenzinnig en complex karakter.
Karditsel kan gelukkig beschikken over een zeer goede input. De melk die we van onze geitenboerderij verwerken, is afkomstig van een zeer divers samengestelde geitenkudde qua rassen. Dat garandeert kaasmelk met veel smaakpotentieel. Het ruwvoer voor de geiten komt bovendien van de natuurlijk samengestelde weilanden uit het natuurdomein rond Herkenrode.


Zoeken naar de meest geschikte melkzuurbacteriën, gisten, schimmels en stremsel voor een bepaald kaastype is wat ons bezighoudt en waar we volop aan werken. Welk soort stremsel inzetten voor welk product? Het belang en impact van het stremsel wordt immers vaak onderschat.
Zoeken, testen … want:
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.