Mycelium

Onder het vennootschap Mycelium gcv zet Giedo De Snijder zijn jarenlange kennis en ervaring in bij het leveren van diensten rond de ontwikkeling, rijping, communicatie en vermarkting van Authentieke Artisanale Kazen.

Logo Mycelium

What’s in a name?

Het mycelium is het vegetatieve stadium van bepaalde organismen: een netwerk van fijne draden dat in een voedingsbodem alle richtingen op groeit en hieruit voedingsstoffen opneemt. Mycelium is de basis die onder gunstige omstandigheden vruchtlichamen kan voortbrengen. Het is het uit-het-zicht (en vaak vergeten) mycelium dat het essentieel deel vormt van dergelijke organismen.
Niet altijd geeft het mycelium een zichtbaar resultaat, het vraagt soms wat tijd of andere omstandigheden voor een ingezette beweging daadwerkelijk aan de oppervlakte komt. Fungi produceren geen zaden maar sporen. De sporen kiemen om daarna draderige structuren voort te brengen, samen vormen zij het mycelium. Het mycelium is er gedurende heel het jaar en is een dynamisch object: het groeit en kan ook ten ondergaan. Het reageert op wisselende omstandigheden in de omgeving en op andere organismen, en vertoont daarom verschillende groeivomen of structuren.

Net als bacteriën en gisten speelt het mycelium met haar waaier aan schimmelsoorten een grote rol in de volsmakelijke en karaktervolle ontwikkeling van natuurlijk rijpende kazen. Het mycelium concept vormt dan ook voor mij persoonlijk een krachtige inspiratiebron en fungeert als symbool voor de wonderlijke, levende gemeenschappen van micro-organismen waartussen ik me geAard tracht te bewegen als een bescheiden ontdekkingsreiziger, een kaasalchemist die oplettend toekijkt, voeling zoekt en waar nodig nederig een handje toesteekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.