Als de Chinezen nabij zijn

Nu we het toch over het postkantoor hebben, kan ik jullie verstrooien met een waargebeurd verhaal dat ik er enkele jaren geleden meemaakte.
Ik kom in het postkantoor en het staat er vol met mensen die quasi tegen elkaar staan gedrukt. Er zijn twee loketten maar zoals gewoonlijk is er maar eentje bemand.
Een oudere man komt aan de beurt en die is wat hardhorig. Dus als hij begint te praten, luisteren we willens nillens met z’n allen mee. Die man doet zijn verhaal over een verdachte transactie via zijn VISA kaart naar iemand in Shanghai.

Daarna begint het circus. De postbeambte informeert of de man zijn kaart verloor of gestolen werd, of hij onlangs naar het buitenland geweest was … en ga zo maar door. Op alle vragen antwoordt de man negatief en het aanwezig publiek begint zenuwachtig te worden. Tot overmaat van ramp zegt de postbeambte: ‘Ik zal eens bellen naar Brussel’.
Wij weten allemaal wat er gebeurt als men naar de hulplijn van de Post moet bellen in Brussel, namelijk onnoemelijk lang wachten tot er iemand aan de lijn komt. De postbeambte blijft stoïcijns kalm en slaat dus totaal gen acht op de rij wachtenden. Persoonlijk denk ik dat postbeambten geselecteerd worden op basis van hun totaal gemis aan stress. Het is maar een gedacht.
Uiteindelijk raakt ze dan toch in gesprek en zegt tegen onze man: ‘Ze zijn het aan het opzoeken’.
Minuten later vraagt ze met haar hand op de microfoon: ‘Meneer, ben jij de voorbije dagen gaan eten in een restaurant’. De man antwoordt stevig knikkend: ‘Ja, ja, de zaterdag … bij de Chinees in ’t dorp’.

Een Reactie op “Als de Chinezen nabij zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.