Op 10 maart 2015 werd door Karditsel de eerste geitenmelk van de boerderij verwerkt.
Dat verliep niet van een leien dakje. De bestelde mobiele melktank raakte niet op tijd geleverd.
Het werd twee weken lang emmertjes melk sleuren vanuit de boerderij naar de kaasmakerij.
Zoals dat voor alles geldt is elk begin moeilijk.
Na de periode mobiele tank die me op m’n zestigste eindelijk toeliet met een aanhangwagen achteruit te rijden, kwam er een melkleiding van de boerderij naar de kaasmakerij.
Twee bouwfases verder kwam de platenwisselaar en werd melk verwerken een makkie.
Wie als medewerk(st)er de eerste Karditsel jaren niet meemaakte, lijkt de hedendaagse werksituatie en werkomgeving de normaalste zaak ter wereld. Massa’s tijd en energie heeft het gevergd om de kaasmakerij van scratch in alle aspecten uit te bouwen tot wat het vandaag voorstelt.
Op 10 maart 2022 zijn de eerste zeven jaren Karditsel voorbij gevlogen.
Net als ieder jaar zal ook het achtste bol staan van veranderingen en uitdagingen.
De Tijd haalt me in want vanaf mei draag ik definitief het roer over aan de nieuwe generatie Karditselaars.
Al wordt het voor mij persoonlijk een traject van (leren) loslaten, blijf ik op de achtergrond toch de gang van zaken uit ouderlijke bezorgdheid op de voet volgen.
Wie had anders verwacht …
Zeven bewogen jaren van slopende inzet zijn voorbij. Ik mag me meer dan gelukkig prijzen dat die inzet geen maat voor niets is geweest. Karditsel bloeit als een fiere zonnebloem.
Mocht Van Gogh nog leven, zou hij ze zeker in een schilderij vereeuwigen 😉
Dit mooie resultaat dank aan de vele moed en inzet van twee dappere mensen! Super!
LikeGeliked door 1 persoon
Chapeau Guido!
Machtig mooi gedaan
LikeGeliked door 1 persoon