Vanop afstand

Mijn Franse vriendin Dulcinea maakte me attent op het Chinese spreekwoord: ‘Plus on prend de la hauteur et plus on voit loin‘. Geen makkelijke opdracht in onze Lage Landen maar niet onoverkomelijk want je hoeft de uitspraak niet persé letterlijk te nemen. Helemaal niet eigenlijk.  Mij zie je die rots niet opklimmen om rustig naar de einder te turen en zodoende in zen modus te verkeren. Ik heb last van hoogtevrees en dat betert niet met de jaren. Toch heb ik daardoor zelden last gehad van kortzichtigheid of het toepasselijker kikvorsperspectief, met name een laag standpunt van waaruit men een situatie of een object als een kikvors bekijkt. Maar na bijna zeven jaar onophoudelijk Karditsel mis ik de afstand die noodzakelijk is om vooruit te blikken, creativiteit en visie verder te ontwikkelen.
Het is hoogtijd om uit de dagelijkse beslommeringen te stappen zodat overpeinzing en reflectie ruimte krijgen voor wat er komen moet … voor mezelf en voor mijn zielekind Karditsel.
Terug op pad, waarnemen en leren. Daar ben je immers nooit te oud voor. Vandaag is het Lichtmis … een goed begin om het licht te zien want: Eén gedachte verderop ligt de betere versie van alles …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.