De Tand des Tijds


De Tijd gaat snel …
Op 21 juni 2001 startte ik via een webplatform een blog op be.aware onder het motto ‘A human touch and a place of values in a world of facts and plenty of junk‘.
Dat is op enkele dagen na achttien jaar geleden. Voordien blogde ik via een mailinglist naar ingeschreven subscribers. Daar is online niks van terug te vinden. Het internet is dan ook drastisch veranderd sedert de jaren ’90. Vandaag zijn de mogelijkheden overweldigend maar dat was in 1994 toen ik gefascineerd raakte door het nieuwe medium wel even anders.
Het vervolg breide ik op mijn huidige a Bit or 2 WordPress blogsite Bits and Bites van De KaasAlchemist die nu op 2 juli 2019 tien jaar zal bestaan.
Tijd voor reflectie …
Mijn eeste blog op deze site was A bit of an uneasy fit. Als je die post leest, snap je dat het er toen niet goed uit zag. Ik was radeloos op zoek naar een zinvolle invulling van mijn dagelijks bestaan. Een zeer moeilijke oefening die pas zes jaar later in 2015 werd opgelost met de opstart van kaasmakerij Karditsel.
Bloggen deed ik tradtioneel op zondagnamiddag. Na een zware werkweek was dat mijn wekelijks moment van ontspanning. Dat krijg ik jammer genoeg nu al een hele tijd niet meer voor elkaar. Het is ’s zondags productiewerk of de wekelijkse papierwinkel afwerken. Een paar jaar terug kon me dat nog niet deren maar mijn Ultra Power Duracelleke schiet tegenwoordig wat te kort.
Bovendien zit ik met een writer’s block om U tegen te zeggen. Wat is daar een goede remedie tegen? Op SchrijvenOnline lees ik de 10 beste remedies. Tja, het zal wel aan mij liggen maar geen van die tien kunnen mij inspireren, laat staan helpen. Uiteindelijk weet ik zelf best wat er nodig is om terug in de writer’s mood te komen.
In de eerste plaats Rust. Rust die leidt tot Herbronning en ruimere Horizonten
Maar er is al beterschap. Na vier volle jaren vind ik eindelijk wat tijd om de verwaarloosde groententuin onder handen te nemen. Dat doet deugd en geeft rust. Immers … alles wat aandacht krijgt, groeit.
Zeker weten, the best manure is the gardener’s shadow.

Haiku week 24
Eindelijk water
het regent pijpestelen
Wassende groenten

De Tand des Tijds
Onze taal is mooi en rijk ook al zijn de s’en in des tijds overblijfselen van het naamvalssysteem, dat al lang geleden is verdwenen uit het Nederlands.
Voorlopig heb ik die tand doorstaan. Dus niet getreurd want Tijd brengt raad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.