Veelbelovend

Het is altijd plezant als experimenten de goede richting uitgaan en veelbelovende resultaten te voorschijn komen.
Het is nog wel niet Klaar is Kees maar lang gaat het toch niet meer duren 😉

Ons Paulette in wording

Ons Paulette is het verst gevorderd en wordt gestremd met zuiver geitenstremsel.
De korst lijkt op een witschimmelkorst maar is het niet. Het zuivel is lekker moelleux zonder enige bitterheid. Kaas die smelt in de mond. Paulette zal tussen 200 en 250 gram wegen.

Ons Rosalie in wording

Ons Rosalie is een complexe madam en wordt gestremd met een speciaal stremsel voor roodbacterie kaas.
De eerste proefsels getuigen van zeer veel pit en karakter. Een serieuze kadee. Neen, het is een madam … eentje met ballen.
Verdere testen zijn nodig om de korst oranjerood te krijgen. Dat oogt mooier want het oog wilt ook wat.
We gaan de kaas nu ook wassen met een alcoholische drank. Natuurlijk niet met Marc de Bourgogne zoals bij de Époisses. Neen, we hebben iets beter. Onze boeren produceren een jenever uit eigen graan. Als dat qua smaak een meerwaarde vormt, krijgt ons Rosalie een sluitende outfit. Een kaas met een sterk verhaal.
Rest dan nog, niet in het minst, de verpakking. Een houten doosje met deksel waarin ons Rosalie verder kan rijpen maar tegelijkertijd ook haar keurslijf vormt zodat we ze in toom kunnen houden.

Zoals steeds geldt: Wie volhardt, bereikt zijn doel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.