Cheese Berlin 2018

Uitgenodigd door Matthias Becker en Yule Seifert van Alte Milch trokken we vorige vrijdag al sporend naar Berlijn voor deelname aan Cheese Berlin 2018.

Op de foto zie je de ‘test de la boutonnière’. Is de melk voldoende gestremd en is de bekomen wrongel voldoende stevig voor verdere bewerkingen?

On November 4, 2018 our market will once again fill with cheese, for the 7th consecutive year! Handcrafted cheeses from around Berlin, from Germany, from Europe, all over the world. Even more than in earlier years our focus will be on the cheesemakers themselves, the people at the vat who guide the milk in its transformation into that wonderful diversity that is cheese. We are honored to welcome producers and affineurs from Oregon, California and Vermont, Ireland and the UK, Italy, Spain and Slovenia as well as Belgium, the Netherlands, Austria and Switzerland.

Al ben ik niet de spreken over de vergane Deutsche Gründlichkeit qua spoorverkeer, geraakten we uiteindelijk toch heen en terug.
Logeren deden we op het leuke appartement van Yule Seifert in de Karl-Marx-Straße. Van nostalgie gesproken …
Op zaterdag kregen we enkele uren de gelegenheid een stukje van Berlijn te verkennen. De rivier de Spree, ooit de grens tussen West- en Oost-Duitsland, met aan de oever nog enkele honderden meters authentieke Berlijnse muur. Pakkende ervaring.
De opschriften en schilderingen op de muurpanelen getuigen beklemmend van de vrijheidsdrang en oproep tot menselijkheid.
Berlijn is een inspirerende stad, een stad mit eine philosophische Seele. Een ziel die je er samen met de lucht kunt inademen.
Op de kaasstand van Alte Milch vertoefden we volledig in rauwmelks gezelschap, kaasmakers uit Noord-Ierland, Duitsland en Italië. Fijne mensen met het (kaas)hart op de juiste plek.
Ook Neil’s Yard uit Londen (UK) met Joe Schneider (een oude bekende) en Remeker uit Nederland waren in de buurt. Echte kaaskarakters, kopstukken van het continentaal Real Cheese gebeuren.
Ons Kato en Aurélie kregen veel lof van de massaal opgekomen kaasliefhebbers. Dat deed weer eens deugd. Nog gelukkiger werden we van de uitgesproken complimenten van onze kaascollega’s.
Karditsel blijkt van horen zeggen hoe langer hoe meer in the international picture te lopen.
Een deugddoende erkenning voor onze Zorg en Aandacht om dagelijks het beste uit de geitenmelk van de boerderij te halen. Niettegenstaande de treinperikelen keerden we zo fier als een gieter terug naar de alledaagse kaasrealiteit.
Cheese Berlin 2019 … if all goes well, we’ll be there again!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.