Blessed are the Cheesmakers

Het is hoogzomer en veel te warm. Ideaal om een goed boek te lezen als je daar tijd voor hebt. Een boekentip en dit keer niet van mijn dochter en gedreven slow reading ambassadrice Lieselotte De Snijder 😉


De tekst op de achterflap doet je zonder twijfel snakken om dit boek in huis te halen:

De excentrieke, oude Ierse kaasmakers Corrie en Fee maken de lekkerste blauwschimmelkazen van de wereld en hun roem reikt even ver als de geur van hun kaas.
Voor hun overheerlijke kazen gebruiken ze de beste koeien die gemolken worden door vegetarische, zwangere meisjes die ondertussen The Sound of Music zingen. Maar wie zal hun magische kaasmakerij overnemen?
Dan blijkt Corries kleindochter, die haar opa al meer dan twintig jaar niet heeft gezien, haar trouweloze echtgenoot te verlaten voor Ierland.
Een sensueel en hartverwarmend verhaal vol humor.

Ik heb een uitgave van Zilver Pockets september 2005 met als referentie ISBN 90 417 6111 X NUR 302.
De oorspronkelijke titel is ‘Blessed are the Cheesmakers’ en uitgegeven door Black Swan in 2003. Black Swan books are (were?) published by Transworld Publishers, a division of The Random House Group Ltd, London.
Deze roman verscheen ook eerder onder de titel ‘Zalig zijn de kaasmakers’.
Driehonderd en drie pagina’s leesplezier met een intro per hoofdstuk uit De Kaasdagboeken van Joseph Feehan (RTE radio-archief).
Een voorbeeld:

Als je eenmaal klaar bent met roeren en wachten en nadenken en de tijd er rijp voor is, is er één enkel moment; en ik maak echt geen grapje, één enkel moment dat alles op z’n plaats valt.
Op dat moment weet je dat je melk verdwenen is en je kaas onderweg

Schitterend boek … kaasfreak of niet 😉

Een Reactie op “Blessed are the Cheesmakers

  1. Pingback: Willen maar niet kunnen | Bits and Bites·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.