Karditsel in de prijzen

Maandag ging de eerste internationale kaaswedstrijd door in Lyon voor ‘uitsluitend’ kleine hoeveproducenten die rauwmelks verwerken. De kazen werden door een internationale jury gekeurd.
Vandaag ontvingen we de lijst met winnaars. Per kaascategorie werd een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. De categories waren nogal beperkt, vind ik persoonlijk.

Karditsel verkreeg in de catgorie Fromages à Pâte Molle et Croûte Lavèe met Corneel de bronzen prijs. Het goud ging naar een Munster AOP van Gaec du Saichy en het zilver naar de (onbekende) koekaas Bobolink uit de USA. Bekijk de prijslijst.

Karditsel is en blijft effectief een kleine hoeveproducent met een beperkte productie. Karditel verwerkt uitsluitend de melk van geitenboerderij ’t Goerenbhof op wiens erf ze is gevestigd. De indruk kan gewekt worden dat door de herhaaldelijke internationale erkenningen en zich uitbreidende verkooppunten Karditsel uit haar voegen is gebarsten. Vergeet dat maar! Dat Karditsel haar geitenkaasspecialiteiten rechtstreeks of onrechtstreeks kan/mag leveren in Nederland, Duitsland, UK, USA, Spanje, Singapore ligt niet aan haar schaalgrootte maar aan haar onderscheidende producten van hoogwaardige kwaliteit. Om die kwaliteit op 100% traditioneel, ambachtelijke wijze te kunnen leveren, zijn er veel handen nodig. Karditsel is dan ook een arbeidsintensieve kaasmakerij.
Ons motto is en blijft: Don’t be small because you can’t figure out how to get big. Consider being small because it might be better.

2 Reacties op “Karditsel in de prijzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.