Erkenning doet ertoe

Sedert 6 maart 2018 ben ik (en dus ook Karditsel als kaasmakerij) officieel erkend als ambachtsman.
AL weet ik het ondertussen ‘bewust’ zelf al wel vijfendertig jaar, op 5 maart heeft de Commissie / Raad van Ambachtslieden onder de bevoegdheid van het FOD Economie, KMO en Middenstand zich positef uitgesproken over mijn aanvraag om officieel als dusdaning erkend te worden. Een hele papierwinkel en veel gedoe.
An sich was die erkenning niet nodig en al zeker niet om mijn ego te strelen. Maar ik wou een punt maken. Het begrip ‘ambachtelijk’ is zodanig verkracht dat het totaal zijn betekenis lijkt te hebben verloren in de ogen van de conusment.
Men kan vragen hebben over de Commissie Ambachtslieden maar ze doen hun huiswerk wel grondig. Als je niet echt ambachtelijk te werk gaat, krijg je de erkenning niet. Dus ik daag al degenen uit die het woord ambachtelijk onterecht en/of misleidend gebruiken om ook een aanvraag in te dienen 😉

Vakmanschap, ambacht, handwerk … dat is toch vergane glorie, iets uit grootmoeders tijd!
Niet bij Karditsel en ook niet voor een duidelijk groter wordende groep mensen die terug betrokkenheid en vertrouwen zoeken rond wat ze dagelijks in hun mond (moeten) steken. Mensen die uit zijn op (h)eerlijk voedsel, verantwoorde en duurzame voedselvoorziening. Kortom: eten dat er toe doet.
Als erkende ambachtsman 😉 zijn er twee pijlers die het dagdagelijks werkleven bepalen:

  • Tradition is not worship of ashes, but maintenance of glow
  • Innovation: il faut reinventer la tradition de façon moderne

Vandaag vier ik in alle stilte drie jaar Karditsel.
Kaasmakerij Karditsel is het levende bewijs dat uit het niets een klein, ambachtelijk bedrijf kan ontstaan dat nationaal en internationaal erkenning verwerft met intrinsieke productkwaliteit én als zéér bijzonder wordt ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.