Als de kardoen bloeit

Het heeft lang op zich laten wachten maar vrijdag was het dan eindelijk zover: de eerste productie in 2017 van onze kardoenkaas Corneel.
Alle voorwaarden waren vervuld om terug aan de slag te gaan met ons plantaardig vlaggeschip.
De uitbreiding van de kaasmakerij is immers een feit, de nieuwe workflow loopt als een trein, een vernieuwde rijpingskamer voor Corneel and last but not least de kardoenplant die in bloei staat.
Goed nieuws dus voor alle fervente kaasliefhebbers die bijna een jaar staan te trappelen van ongeduld.
Patience is bitter but it fruits is sweet
Tegen half augustus rolt de eerste afgerijpte lading normaal uit de kaasmakerij. Zolang de melkplas het toelaat, is het de bedoeling Corneel nu wekelijks te produceren.

Corneel gaat van begin tot eind door onze vingers en handen als geen ander.
E a mane chi face u casgiu. C’est la main qui fait le fromage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s