Als de kardoen groeit

De driejarige kardoenplanten die links en rechts rond de boerderij werden aangeplant, getuigen van volle groeikracht. Ze staan er met volle goesting.
Ze symboliseren de kracht en dynamiek die schuilt achter het kleine maar waarde(n)volle verhaal van Karditsel.
Als grote verhalen verdwijnen in ons postmoderne context zijn het de kleine verhalen die er (kunnen) toe doen. Daar schenken wij dagdagelijks Zorg en Aandacht aan …

Het gaat er sedert eind april vrij hectisch aan toe bij Karditsel. De geiten zijn een maand eerder dan verwacht het beste van zichzelf gaan geven, terwijl de daarvoor voorziene uitbreiding van de kaasmakerij pas volledig operationeel zal zijn rond half juni.
Die grote uitbreiding van de kaasmakerij zal niet enkel aanstonds het huidig productie- en rijpingswerk optimaliseren, maar zal Karditsel ook in staat stellen de toekomstige melkplas van 300 productieve melkgeiten op 100% handmatige wijze professioneel en voedselveilig rauwmelks te blijven verwerken met de hoogste kwaliteitsnormen.
Vandaag hebben we gelukkig al extra ruimte ter beschikking. Een nieuwe afwaszone, een stockageruimte voor het proper kaasmateriaal, een stremkamer, een grotere droogruimte en rijpingsruimte voor ons Florence. Dat betekent dat sommige van de bestaande productieruimtes een nieuwe bestemming krijgen en de luchtbehandelingsflow navenant dient aangepast te worden.

Het Karditsel team (Magda, Giedo, Pepijn, Koen de geitenboer, Elvira en de jobstudenten Daan, Ilias en Nellida) werd per 1 juni ook versterkt met Pieter, aka Pie. Pie om geen verwarring te veroorzaken met Pieter, de Herkenrodeboer die zorgt dat de geiten van de boerderij voorzien worden van het beste wat de Limburgse natuur te bieden heeft.
In een zevendaagse werkflow heeft een zuiver ambachtelijk bedrijf veel bedreven en gemotiveerde handen nodig om het werk naar behoren te (blijven) klaren.
Karditsel’s missie is duidelijk:
If you don’t have time to do it right, when will you have time to do it over?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.