Nokvol

De huidige kaasmakerij barst uit haar voegen. Alle ruimtes zitten nokvol. Hoogtijd dat de uitbreiding-in-progress operationeel in gebruik kan worden genomen. Het is moeilijk werken voor het ogenblik.
De geiten hebben ons een loer gedraaid door een maand vroeger dan voorzien hun melkplas spectaculair te verhogen.
Over de melkhoeveelheid an sich klagen we niet want die kunnen we gelet op de vraag héél goed gebruiken, maar ’t kaaskot is zoals verwacht te klein voor die productie.

Nog een week of drie klooien als alles naar planning blijft verlopen. Dan krijgt Karditsel er 70% extra werkruimte bij en kunnen we terug efficiënt werken.
Volgende week worden de (koel)deuren en ramen geïnstalleerd, start de gasvoorziening en de installatie van de platenwisselaar op, starten de werken voor de klimatisatie in het uitbreidingsgedeelte.

Hopelijk beschikken we tegen die tijd ook over het extra kaasmateriaal dat we besteld hebben. Dan pas kunnen we blijven scheppen naar hartelust en met de extra rijpingscellen de langverwachte productie van onze kardoenkaas Corneel hervatten.
Eind goed al goed 😉

Een Reactie op “Nokvol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s