Focus …

De tijd vliegt. De weken passeren als dagen. Een gevoel dat vooral door wat ouder wordende mensen als dusdanig wordt ervaren. Al kan ik dat ondertussen zelf volmondig beamen, er is meer aan de hand. De werkdruk die sedert half maart 2015 dag in dag uit, zeven op zeven ons leven bepaalt, maakt dat de tijd geen tijd krijgt om stil te staan.
Onder dergelijke omstandigheden is het uiterst belangrijk te weten waarom je doet wat je doet en wat je bewust niet wilt doen. What we choose not to do matters
Focus op Visie en Waarden vormt de sleutel van een verhaal dat blijft kloppen.
Geen Waarde zonder WaardeN

Daarom …

Karditsel is en blijft trouw aan het traditionele kaasambacht.
Alle kazen worden handgeschept en handmatig ingezouten en passeren daarna zo vaak onze handen dat ze gegarandeerd volgens onze bekende kwaliteit de kaasmakerij verlaten.
Karditsel verwerkt bewust rauwmelks zodat de smaak van de kazen volop getuigen van de bodem waar de melk uit voorkomt. Terroir!
Karditsel beheerst als hoeveproducent het volledige productieproces van gras tot geit, van geit tot melk, van melk tot kaas. Herkomst is bij Karditsel volledig transparant.
Karditsel is en blijft als hoeveproducent bewust kleinschalig. Eventuele schaarste vormt dan ook onze sterkte want alleen door een kleinschalige productie kunnen we topkwaliteit blijven leveren.
Enkel een geAard landbouw- en voedingssysteem staat borg voor een duurzame voedselvoorziening. Biologisch gaat voor Karditsel verder dan de gecontroleerde productiewijze maar dient ook te getuigen van Zorg en Respect voor een fair functionerende voedselketen.
Karditsel werkt bewust verpakkingsarm.
Karditsel werkt graag samen met professionele afnemers die weten om te gaan met haar kazen, zodat consumenten effectief de kwaliteit kunnen ervaren die wij hebben geproduceerd. Afnemers die respect hebben voor het echte kaasambacht en het onderscheidend vermogen ervan weten uit te stralen.
Karditsel is een team van mensen die dagdagelijks het beste van zichzelf geven. Cheese made by people, not companies.

Waarom …

Het acht jaar lang noodgedwongen wachten om terug als kaasmakers aan de slag te gaan, heeft ons de kans gegeven veel na te denken, op allerlei vlakken ervaring en inspiratie te verwerven die we vandaag vruchtbaar kunnen inzetten.
Het was verdorie echt geen makkelijke tijd. Eén van de mensen die me de moed en kracht gaven vol te houden en dicht bij de kern van mezelf te blijven was Steve Jobs. Ik heb onderstaande speech tientallen keren bekeken.
Ja, inderdaad: You can’t connect the dots looking forward, you can only connect them looking backwards.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.