Het is me wat

Deze week valt hopelijk onze bouwvergunning in de bus zodat we eindelijk kunnen overgaan tot de uitbreiding van Kaasmakerij Karditsel.
Voor de goede gang van zaken moet die uitbreiding voor juni klaar. Met een beetje geluk van de weergoden en naarstige werkers halen we die deadline. In juni komt er een hele vracht geitenmelk op ons af, want de geitenmoeders gaan dan voor maanden voluit. Als we hun melkplas volgens onze kwaliteitsnormen willen blijven verwerken, is meer productie- en rijpingsruimte een absolute must.

De spanten voor ons gloednieuw dak liggen alvast klaar

De stijgende melkplas en de uitbreiding zullen ons eindelijk toelaten om weer de productie van Corneel op te pakken. Net als zoveel andere fans van Corneel kijk ik daar zelf als kaasmaker heel hard naar uit.

Niettegenstaande de zeer behoorlijke melkplas die we vandaag al verwerken, volstaat die niet om de huidige vraag tenvolle te beantwoorden. An sich is dat zeer goed nieuws voor Karditsel. Maar ook een luxeprobleem met een naar nasmaakje. Karditsel stelt niet graag klanten en consumenten teleur.
Anderzijds kunnen we niet meer doen dan zeven op zeven de beschikbare melk omtoveren tot lekkere kleinoden. Kazen die hoe langer hoe meer voor hun authenciteit en kwaliteit gegeerd worden. Wie proeft, is verkocht 😉
Dat overvalt niet enkel de consument met goede smaak of de echte kaasliefhebber, maar ook sterrenrestaurants.
Vorige week kregen we het bezoek van het equipe van restaurant Château Neercanne nabij Maastricht.
We lieten hen onze nieuwkomer Florence maritime proeven. Haar subtiele smaak overtuigde hen ogenblikkelijk. Ons Florence maritime vervoegt dan ook binnenkort de andere Karditsel kazen op hun kaaswagen.
Het schept enorm veel voldoening om een team geroutineerde smaakmakers over de vloer te krijgen die uit zijn op productkennis en hun waardering uitspreken over de passie en het ambacht waarvoor we als Karditsel staan.

Langs deze weg wil ik jullie nogmaals hartelijk danken voor de fantastische ontvangst in jullie domein de KARDITSEL.
Het was voor ons en ware lust om iemand met zoveel bezieling te zien werken aan een heerlijk product. Je filosofie sprak me erg aan.
Kwaliteit gaat voor alles. Geen massa maar klein topbedrijf waar ik veel respect voor heb.
Ook het zouten van de kazen is een ambacht!

Hans Snijders

Equipe van het sterrenestauarant Château Neercanne nabij Maastricht met de kaasmakers van Karditsel (Magda, Elvira en Giedo … Pepijn was er niet bij)

Zalig om ons Magda zo bezig te zien…

Het is me wat. Twee jaar na onze opstart zitten we volop in de lift. Een grotere voldoening voor de geleverde arbeid kunnen we onszelf absoluut niet toewensen.
Nu hopen op wat ruimte en rust om er ook echt van te genieten.
Dat is ook een kunst …

2 Reacties op “Het is me wat

  1. Dag Giedo

    Proficiat met de uitbreiding

    We hebben je nieuws vandaag opgenomen in Keukenparlee

    http://www.dauranta.info/nl/workshop-seitan–witloof-in-bladerdeeg-en-nieuws-van-karditsel

    Groetjes,

    Chris Derudder

    Managing Director

    T 0498 43 22 77

    dauranta catering cvba|scrl

    One Stop Shop Sustainable Office, Party, Event & Canteen Catering

    dauranta akademio vzw|asbl

    Training, Coaching and Consulting to more Sustainability in Food Services

    http://www.dauranta.info

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s