Karditsel scoort

biocaseus

Biocaseus is the exhibition of masterpieces of the Art of Cheese from Italy, France, Spain, Austria, Germany, Denmark, Holland, Belgium since 1999.
Every two years we are challenged to learn that the organic cheeses are very good and are better than others are, and they interpret the typical culture of the places and the people who created them.

Karditsel stuurde rond half december 2016 kazen naar de Biocaseus organisatie in Italië, dankzij de bereidwillige medewerking van BioForum Vlaanderen. Alle ingezonden 174 kazen uit 9 Europese landen werden enkele dagen later door een internationale jury beoordeeld.

An International Jury, coordinated by the Responsible of the Sensory Analysis Laboratory of the ‘Istituto per la Qualità e le Tecnologie Agroalimentari’ of Veneto Agricoltura, composed of 57 specialists from ONAF (National Organization Cheese Tasters) and the DOP Safeguarding Cheese Consortiums, buyers of the dairy products in the Italian and abroad distribution.
Every cheese has been evaluated by 7 judges for his smell, taste, structure, appearance, color, holes and texture. The evaluation file used in this competition awarded the 60% of the whole rating for the organoleptic aspects – as smell, taste and structure –, the 30% for the visual characteristics of the rind and the inside, and the 10% for the texture.

Per kaastype werden er 3 kazen genomineerd. Karditsel kreeg enkele dagen terug het bericht dat ze in haar categorie genomineerd werd voor de eerste en tweede plaats. Dat is an sich héél uitzonderlijk!
Aurélie op één en Cyriel op twee.
De gemiddelde score van de winnende kazen bedroeg 82,4%. Aurélie verkreeg 91,72%, de derde hoogste score van de wedstrijd. Cyriel kreeg eveneens een hoge score, namelijk 90%.
De lijst van winnaars kan je hier downloaden.


Ik ga eerlijk zijn. Ik had gehoopt in de prijzen te vallen, maar dit resultaat had ik nooit verwacht. Dit is een opsteker van jewelste en een zeer grote voldoening voor het zevendaagse labeur.
De zeer hoge score geeft niet enkel aan dat Karditsel topkwaliteit produceert, maar dat het met Zorg en Aandacht verwerken van rauwe melk leidt tot smaakvollere kazen.
Karditsel is nog geen drie jaar oud. Als (bewust) kleine hoevekaasmakerij levert onze Inzet, Passie en Vakmanschap godzijdank de nodige vruchten op. Daar kunnen we alleen maar héél dankbaar voor zijn.
En dus … is mijn favoriete quote geen loze slogan:

Don’t be small because you can’t figure out how to get big. Consider being small because it might be better.

4 Reacties op “Karditsel scoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s