Cheese wits

Een artikel in The New York Times:
There’s something about cheese. It inspires people …
The customer has no idea what he or she wants. The customer is dying to be told what they want.

In de USA hanteren de betere kaaszaken een bordje om kazen op persoonlijke en creatieve wijze te omschrijven.
Als je als consument overweldigd wordt door een tsunami aan aromatische keuzes, heb je nood aan een houvast. Verkoop wordt dan makkelijker uitgelokt door iets wat de aandacht heeft getrokken en het verlangen heeft aangesproken. Wat dan weer aanleiding geeft tot een heuse kaasconversatie …
Die creatieve bordjes, cheese wits in het Amerikaans, hebben een stijl die onlosmakelijk identificeerbaar is met de eigenheid van een bepaalde kaaswinkel. Ze vallen als dusdanig niet klakkeloos door concurrenten over te nemen.
Cheese Wits are as Ripe Proza …
Geen flauw, onbenullig, nietszeggend gelul maar een doordachte, desgevallend zeer eigenzinnige expressie die menige smaakgeest kan beroeren. Getuigenissen die je als passievolle kaasverkoper duidelijk positioneren. Ja, dat vergt wel wat zweet en inspanning …

In The New World beleeft men een heuse Cheese Revolution, een enorme culturele inhaalbeweging die ons, de bezadigden van The Old World, zou moeten wakker schudden. De rijke kaascultuur die wij al eeuwen in huis hebben, smacht niet enkel naar creatieve vernieuwing, maar vooral naar passievolle begeestering.
Wie voelt zich ten lande aangesproken, wie maakt het waar?
Met de Karditsel kaasbeschrijvingen hebben we ‘bewust’ een mooie aanzet gegeven. Mijn schrijversbloed hunkert om in 2017 nog meer in de diepte te gaan.
Kaas maken, kaas proeven is en blijft pure emotie.


Wit: mental sharpness and inventiveness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s