Karditsel vandaag en morgen

Het is de voorbije maanden zeer druk geweest bij Karditsel. Veel melk en … gelukkig ook zeer veel bestellingen 😉
Dat onder ons tweetjes in z’n totaliteit zeven op zeven blijven runnen, bleek niet langer houdbaar.
Begin september vervoegde ons dan ook gelukkig Pepijn De Snijder. Pepijn vormt met zijn achtergrond voor Karditsel een duidelijk toegevoegde waarde en is als medewerker een puur genot om mee samen te werken. Hopelijk blijft zo’n kanjer ‘een tijdje’ hangen. Eén dag per week komt ook Koen, de geitenboer en vennoot, ondanks zijn zware werkdagen ons werk zeer gemotiveerd verlichten. Die fundamentele betrokkenheid tussen melkproducent en (rauwmelkse) melkverwerker is essentieel om constante kaaskwaliteit te kunnen leveren.
De voorbije weken liep er ook een vacature voor een halftijdse hulp bij Karditsel. Uit de lange reeks sollicitaties die we daarvoor ontvingen, hebben we na wijs beraad een beslissing genomen. De keuze viel op Elvira en zij zal vanaf februari 2017 mee de kaasschep hanteren. Net op tijd om zich tegen het nieuwe melkseizoen voldoende te kunnen inburgeren.
Achter de schermen hebben we ook al eens hulp van Lotte De Snijder, ons dochter, zodat Magda of ik eens een dagje thuis kunnen blijven. Geloof me, dergelijke momenten zijn pure luxe.
And last but not least is er Maarten Deckers, een fantastische vormgever die Karditsel qua huistijl en foto’s zeer professioneel in beeld brengt. Kijk maar 😉

Al die medewerking en de hulp van facilitators als Jef en Tom zullen in 2017 broodnodig zijn om de snelle groei van Karditsel in goede banen te (blijven) leiden. Tegen juni 2017 moet de grote structurele uitbreiding van Karditsel, initieel ingepland als faze 3, operationeel in gebruik kunnen genomen worden. Vanaf dan zullen we optimaal uitgerust zijn om de stijgende melkplas, die de boerderij de komende jaren zal produceren, conform onze kwaliteitsnormen te blijven verwerken.
2017 wordt op allerlei vlakken een belangrijk jaar voor Karditsel, een jaar vol wezenlijke veranderingen. Opgestart half maart 2015 groeit Karditsel naar volwassenheid. Het uitgelezen moment voor ons Paulette om als nakomertje eindelijk de Karditsel familie te vervoegen. Dat belooft, niet?
Karditsel is een kaasmakerij in beweging met duidelijke doelstellingen en dat betekent dat we niet gaan voor minder dan het beste, want:
If you don’t have time to do it right, when will you have time to do it over?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.