Het is me wat

Vermoeid of niet, de doperwten moesten gisteren absoluut in de grond. Gelukkig was er met hulp van de kids al wat voorbereidend werk verricht. De tuin lag er na een verweesd seizoen danig verwaarloosd bij. Terug den draad oppakken, vroeg wel enige mentale inspanning. Karditsel slorpt me dermate op dat er weinig energie overblijft voor iets anders. Zelfs voor een tuinman in hart en nieren.
Als eenenzestigjarige besef je dat 100% voor iets gaan de absolute max van je mogelijkheden is. Karditsel is DE prioriteit. Ik spaar mezelf om zeven op zeven voor Karditsel in de weer te kunnen blijven.
Ondanks onze dartele Jack Russel Rex raakten de erwten in de grond. Hoe die hond uit dat erwtenbed houden, was de eerste zorg die in me opkwam. De tuingrond zomerde mooi op, een warme plek voor de kont van een onschuldige hond.
Vandaag kwam ik thuis van ’t kaaswerk en bleek er een ree in de tuin beland te zijn. Hoe raakt een ree in godsnaam in onze tuin en hoe raakt die er terug uit? Wel, door het erwtenbed …
De Rotselaarse Ree
Gisterenavond ontving ik van het culinair restaurant ’t Vlierhof een foto van een kardoengerecht met onze Corneel.
Dominique, de man achter het fornuis, kweekt al jaren zijn eigen groenten voor het restaurant. Jaren voor de hype van de restaurants-met-eigen-tuin. Meer nog, Dominique is een expert in kruiden en vergeten groenten. Uit liefde voor het vakmanschap gebruikt ’t Vlierhof geen industriële voedingsproducten. Hun biologische moestuin biedt immers een waaier aan kruiden, groenten en fruit. Niet alleen de “vergeten” variëteiten maar ook deze uit “de toekomst” met hun talrijke toepassingen.
Als er al iemand ervaring heeft met kardoen in de keuken, dan is ’t Vlierhof wel.
Het Vlierhof in Vliermaal
Enkele maanden terug vroegen we hen om culinair creatief te zijn met onze kardoenkaas in combinatie met kardoen als groente.
Dat leverde na verloop van tijd een oogstrelend gerecht op: ‘Corneel met kardoen en geconfijte olifantenlook

Corneel met kardoen en geconfijte olifantenlook. Foto credits Joris Luyten (tuinmagazine Fence) en 't Vlierhof

Foto credits Joris Luyten (tuinmagazine Fence) en ’t Vlierhof

Hopelijk kunnen we vanaf half april terug de productie van Corneel opstarten. Alles is klaar voor een nieuw seizoen, alleen de extra melk blijft in gebreke.
Het is me wat …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.