Corneel in beeld

Nog acht luttele dagen en we zijn exact één jaar als Karditsel aan het kaas maken. Niet te geloven wat er op twaalf maanden tijd werd gerealiseerd.
Sedert januari schrapen we de melk uit de koeltank. Dagelijks lammert er nu al wel een geit of twee, maar het gros van de kudde staat nog droog en is wat men noemt: in blijde verwachting.
Wij zullen zéér blij zijn als het stopsel er eindelijk afvliegt. Wij niet alleen, maar ook de klanten. Die hebben al weken veel geduld moeten koesteren met Karditsel. Enkel Florence in de aanbieding en dan nog in onvoldoende mate om iedereen tenvolle te bedienen. Onder de gegeven omstandigheden de kerk in ’t midden houden is commercieel geen makkelijke opdracht.
Dergelijke situatie moeten we volgend voorjaar qua tijdspanne tot een minimum trachten te beperken. Ga aan die geiten maar uitleggen dat we bronst- en geboorteplanning verwachten …
Hopelijk kunnen we rond half maart à volonté Florence produceren en dan terug opstarten met Maurice, Aurélie en Désiree. Maar voor Corneel vrees ik dat het mei wordt, gelet op de vereiste rijpingstijd voor onze roemrijke zeevaarder.
‘Wanneer mogen we dan de aangekondigde vrouwelijke tegenhanger van Corneel verwachten?’ vragen jullie zich terecht af. Dat wordt juni of juli …
Het eerste experiment in december werd een kool. Niks om naar huis te schrijven. Slecht gekozen moment om in volle eindejaarsdrukte te gaan experimenteren en tot overmaat van ramp gaf de rijpingscel door technische problemen ook nog verstek.
Maar niet gewanhoopt, het komt allemaal goed 😉
Ik geef toe dat het nog wat vroeg dag is om met een naam bezig te zijn. Maar nu er wat meer tijd is om stil te staan …
De vereisten: vrouwelijk, net als Corneel een buitenbeentje en in de geest van de Karditsel familie.
Alors … pourquoi pas Delphine???

Voor wie met veel goesting uitkijkt naar de Grand Cru Corneel 2016, zorgde Maarten van Studio Maarten Deckers alvast voor een mooie beeldcompilatie van het productieproces.
Voor wie er aan zou getwijfeld hebben: ‘C’est la main qui fait le fromage‘ 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.