Bezoek aan kaasmakerij

Een kaasmakerij bezoeken …
Ja, dat zijn leuke dingen voor de mensen. Een blik achter de schermen, een verteerbare dosis achtergrondinformatie. Dat is voor ware kaasliefhebbers zelfs een heaven on earth.
Begrijpelijk en waardevol, maar niet steeds en niet overal even evident.
Zeker niet bij kaasmakerijen als Karditsel waar rauwmelkse, zachte kazen met natuurlijke flora worden geproduceerd. Strikte hygiëne is dan een absolute vereiste. Dat valt niet te combineren met veel bezoek, hoe gretig ook de verzuchtingen.
Op andere type kaasmakerijen kan het dan weer makkelijker en maakt men er soms zelfs een gezellig familie-onderonsje van.
Gezellig kan ook
Bij Stichelton op the Welbeck Estate in Nottinghamshire bij collega en halve naamgenoot Joe Schneider zijn de regels strikt, maar tracht men er met een humoristisch bezoekersreglement begrip voor op te roepen.
Stichelton visitor's rules
Het kan ook anders. Een blik op de productie en veel uitleg terzake zonder de kaasmakerij te betreden. Geen schoenovertrekken, geen plastic overjas, geen haarnetje. Niemand hoeft er belachelijk uit te zien. Een win-win voor iedereen 😉
Beverse kaasmakerij
Bij Karditsel hebben we daarom ook voor die (duurdere) oplossing gekozen. Via vensters krijgt de bezoeker een duidelijk zicht op de twee belangrijkste zones, nl. de productie- en inpakruimte.
Zolang we echter met tweetjes zeven op zeven het kaaswerk moeten klaren, schiet er geen tijd of ruimte over om het geïnteresseerd publiek in geuren kleuren het kaasgebeuren bij Karditsel uit de doeken te doen.
Voorlopig enkel op open deurdagen, zoals bijvoorbeeld op De Lammerdag van 10 april 😉

2 Reacties op “Bezoek aan kaasmakerij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.