En daar is de meet

finish-line
Met de laatste week van het jaar voor de boeg is de eindmeet in zicht. Het gevoel dat dit bij mij veroorzaakt, heb ik acht jaar niet meer gekend. Maar nu ik weer in the running ben, overvalt het me alsof het gisteren was. Je draait een heel jaar je nikkel af en als ’t dan eenmaal december wordt, begin je je standepede af te vragen of je al of niet de cijfers haalt die werden vooropgesteld.
Als opstartend bedrijf zonder historiek ging het vastleggen van die doelstellingen onmiskenbaar gepaard met nattevingerwerk.
Zelfs met een pak ervaring kun je vooraf niet inschatten hoe de productie in een nieuwe omgeving maand na maand zal verlopen, hoe de marktvraag de concrete productie zal volgen.
Dan is het eindelijk zover, het jaar loopt teneinde en de cijfers liggen op tafel.

Wat ik ontzettend kretelijk vind, is als je dan eindelijk die eindmeet van 31 december hebt gehaald en tevreden achterover wenst te leunen om tenvolle te genieten van het bereikte resultaat, de dag nadien het parcours weer van voorafaan herbegint. Zonder adempauze …
Kunnen we A.U.B. in de jaarkalender geen vacuüm van enkele dagen inbouwen? Gewoon een paar dagen niemandstijd. Tijd om op ’t gemak alle roulementen te smeren voor een nieuwe rit van 365 dagen.

Wishful thinking … Tijd kent begot geen genade

Een Reactie op “En daar is de meet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.