Cru nondedju

José Munnix in Battice - foto credit N. Lambert

José Munnix, producent van rauwmelkse Herve – foto credit N. Lambert


Eén van de twee laatste producenten van rauwmelkse Herve, José Munnix uit Battice, denkt er sterk aan om zijn productie te stoppen naar aanleiding van de laatste controle van het AFSCA, aka het Federaal VoedeselAgentschap.
Een controle die er net teveel aan was …
De Herve kaas kent een roemrijke geschiedenis en is de enige Belgische kaas met een Beschermde OorsprongsBenaming (AOP in het Frans, DOP in het Engels) én de rauwmelkse Herve variant werd als eerste Belgische kaas door Slow Food opgenomen in The Ark of Taste.
Achtenzeventig reacties volgden op het artikel dat verscheen op lameuse.be. Dat zegt wel iets …
Op 1 juni krijgt Kaasmakerij Karditsel haar operationele inspectie van het VoedselAgentschap (FAVV) in het kader van de toekenning van een definitief erkenningsnummer. Wij hebben immers als nieuwe kaasmakerij drie maanden de tijd gekregen om onze AutoControle conform in orde te brengen.
Het administratief werk is zo goed als rond. Avondwerk … en er zijn al enkele bomen gesneuveld voor die papierwinkel ;-(
Edoch, Karditsel heeft zich als dwerg in het kaaslandschap uitermate voedselveilig en professioneel uitgerust. Daar zal het op 1 juni niet aan liggen, maar zijn alle papieren in orde …
Ik laat het jullie weten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s