Wie vaart er mee met Corneel?

Jullie gaan het niet geloven, maar Kaasmakerij Karditsel gaat over tot een uitbreiding van de kaasmakerij.
Ook al lijkt dit twee maanden na de opstart van haar kaasactiviteit nogal vreemd, er is een héél goede reden voor. Door het kardoenproject, waarmee Karditsel eind april laureaat werd van de Innovatie Award van de Provincie Limburg, is alles in een stroomversnelling geraakt.
De uitbreiding wordt voorzien tegen half augustus, zodat we in de loop van september onze kardoenkaas Corneel stabiel en kwaliteitsvol als een unieke en authentieke geitenkaas op de markt kunnen brengen. Karditsel doet er alles aan om van Corneel haar kroonjuweel te maken.

Corneel wordt een halfzachte, rauwmelkse, biologische geitenkaas uit plantaardig stremsel met een croûte mixte (een natuurlijke korst gevormd door verschillende bacteriën en schimmels).
Het is ons al enkele malen onder pilot omstandigheden gelukt een smaakvolle, bittervrije kardoenkaas uit geitenmelk te produceren. Verschillende ervaren kaasproevers kunnen hiervan getuigen!
Hoe zou Corneel er naar alle waarschijnlijkheid in levende lijve ‘kunnen uitzien’? Misschien zoals het resultaat van een pilot test die dateert van mei 2014. Wie weet 😉

Dit resultaat in een operationele omgeving tot stand brengen, vergt wel een en ander. Corneel vereist zeer specifieke klimatologische lokalen. Gelukkig kunnen we voor die voorzieningen beroep doen op het zeer onderlegd koeltechnisch bedrijf Vos technics.
De vereiste uitbreiding in infrastructuur en uitrusting gaat aardig wat geld kosten ;-((
Als opstartend bedrijf kunnen we dit enkel met behulp van externe financiële middelen bekostigen. Middelen die we liefst via een vorm van crowdfunding (zeer snel) willen verwerven.

Karditsel is niet enkel een biologische kaasmakerij met een sterk en waarachtig verhaal, het is er ook eentje op mensenmaat waar uit passie voor Smaak en het ware Ambacht met veel Zorg en Aandacht geijverd wordt om rauwe geitenmelk te transformeren tot hoogkwalitatieve, gerijpte kazen.

Heb jij een hart voor biologische voeding en/of geloof je in ons innovatief en uniek kardoenproject, dan is het nu het moment om ons daadwerkelijk te steunen.
Al die willen te kaap’ren varen als Jan, Piet, Joris en CORNEEL kunnen ons contacteren op kaas@karditsel.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.