Voor elk wat wils

Gisteren, zaterdag 18 april, was het The Raw-Milk Cheese Appreciation Day. Een startend initiatief van The Cheese of Choice Coalition in de US om de kennis en waardering van rauwmelkse kazen bij de consument aan te moedigen. Een dag om wereldwijd door kaasmakers en kaaswinkels gevierd te worden …
In sommige landen gelden zware restricties voor rauwmelkse kazen en bestaat er dus voor de consument weinig of geen keuzevrijheid tussen gepasteuriseerde en rauwmelkse kaas. Voor elk wat wils lijkt mij nochthans een fair principe. Mits correcte (aka niet eenzijdige) informatie is de moderne consument wijs genoeg om zelf zijn of haar keuze te maken.
Ik droeg mijn rauwmelks steentje bij door zaterdagnamiddag tijd vrij te maken voor een enthousiaste kaasliefhebber en would-be kaasmaker.
Eigenlijk, feitelijk gaat het over diversiteit versus eenheidsworst. Alles wit of een kleurenpallet?

Maurice

Uit een Maurice kaasvorm kunnen verschillende kleuren en smaken ontstaan.

Gekleurde geitenlammeren

Levenskrachtige bloedlijnen ontstaan door kruisingen en dat levert voor het oog bovendien aangename en kleurrijke verschijningsvormen op.


The current Cheese Revolution is a culinary renaissance, one that will definitely not be pasteurized.
Amen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s