Alle hens aan dek

Eind november 2014 een naam en oprichting van de kaasmakerij als vennootschap. Begin december start bouwwerken van de kaasmakerij. Tien maart 2015 eerste melk met erkenningsnummer HP1804 tot kaas verwerkt. Dertien maart verdediging project voor de jury van de Innovation Award 2015 van de Provincie Limburg én onze allereerste kaas geleverd/verkocht bij Elsen kaasambacht. Man, man … wat doet dat team hun best voor ons!
Nu maandag 23 maart biocontrole tot verwerving van een biocertificaat, zodat we in het biocircuit ook onze kazen kunnen verkopen.

Onze Désiree is is nu oud en wijs genoeg voor zijn eerste stapje in de wereld

Onze Désiree is is nu oud en wijs genoeg voor zijn eerste stapje in de wereld


Volge nde week bieden we onze eerste gerijpte Désiree aan en waarschijnlijk ook onze Florence. Die zijn goed aan het evolueren in hun respectievelijke rijpingscellen ondanks nog wat kinderziekten in de klimatologie. Maar we hebben alle vertrouwen in de kaasrijpingsexpertise van Vos technics die hun uiterste best doen om ons een state-of-the-art installatie af te leveren.
Edoch (Christine …), onze gerijpte kazen vertrekken niet als ze niet tenvolle beantwoorden aan onze kwaliteitseisen. Niet alleen omdat we weten dat de verwachtingen op de kaasmarkt hoog zijn gespannen, maar vooral omdat we voor onszelf de lat hoog leggen. Karditsel profileert zich als een hoeveproducent 3.0 en dus: ‘We only have one chance to make a good first impression.’
Denk nu niet dat we alles al voor elkaar hebben. Ik zou het hopen, maar een kaasmakerij opstarten van scratch verloopt niet altijd even vlotjes. Tijd om te relaxen is er nu niet, Charlotte. Het blijft alle hens aan dek …
Komt het verpakkingsmateriaal uit Frankrijk op tijd? Krijgt Ronox het RVS maatwerk volgende week geleverd? Wanneer wordt …?
Maandag (morgen dus) moet de labelling van onze producten op punt staan. Daar is mijn zoon Pepijn het monnikenwerk voor aan het leveren. Niet te geloven hoe hij uit die archaïsche software die label templates aan het toveren is.
Labelling ... wat een opdracht
Labl Basiel kruiden
Voor de huiststijl en grafische communicatie is Maarten, top designer, dan weer in de weer.
Jef en Tom, de respectievelijke vader en broer van Koen (de geitenboer), zorgen voor de afwerking van electriciteit, sanitair en andere bijkomende voorzieningen.
Wat een luxe om te kunnen rekenen op een groep mensen die keihard hun best doen om Karditsel op de sporen te krijgen.
Ondertussen krijgen we spontane vragen van kaaswinkels die onze kazen willen verkopen … en de kaasmakerij bezoeken. Smaakvolle kaas produceren is één ding, maar die ook nog via goede verkoopskanalen hun weg doen vinden tot bij de consument, is een ander ding. Ook daar is nu volop tijd voor nodig. Jammer dat een dag maar 24 uur telt …
Als ik ’s avonds thuiskom, ben ik raar maar waar blij met het gure voorjaarsweer. De groententuin, die me de voorbije jaren overeind hield en zoveel genoegen en reflectie verschafte, ligt er godverlaten bij. Het zal pijn doen als dra de lentezon de bodem opwarmt en mijn tuindersbloed beseft dat het hoogtijd is voor de voorjaarswerkzaamheden en het zaaiwerk.
Waar ga ik daarvoor nog de tijd en de energie halen?
Gisteren las ik ergens: ‘When the going gets tough, the tough get going’.
Wie vindt nu zoiets uit …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.