Wat schaft de pot?

Wat zit er in de Karditselpot? Wat mogen jullie aan lekkers verwachten binnen afzienbare tijd?
Wij presenteren Karditsel als een familie, een warm en fraai gezelschap waar jullie graag mee aan tafel zullen zitten.
Wie maakt straks deel uit van de Karditselfamilie en hoe draagt ieder van hen op eigen wijze bij tot de kleur en het karakter van de familie?
familie-aan-tafel
Karditsel is een familie die, als ze met zijn allen aan tafel zitten, blijk geeft van goede smaak en groot appetijt. Goed en gezond eten, het liefst uit de buurt, daar zijn ze op verlekkerd. 
Op het eerste zicht lijken ze niet echt op elkaar, maar als je ze wat beter leert kennen, merk je dat ze uit hetzelfde hout zijn gesneden. Hout dat op natuurlijke wijze met tijd en zorg kon groeien en rijpen.

Florence

Florence heeft spierwit haar, is vrij mollig en zacht van inborst. Als een echte kloek vormt zij de spil van het huishouden.

Maurice

Maurice is groot en tenger gebouwd met wat breed uitgevallen schouders. Maurice is wit van vel en onbehaard. Een zachte kerel die overal met open armen wordt ontvangen, want met Maurice kun je alle kanten uit.

Basiel

Basiel is klein maar fijn. Basiel tooit zich graag in allerlei kleuren. Als een echte kameleon heeft hij elk seizoen een passend uiterlijk.

Virginie

Virginie houdt niet van poespas, voor haar het liefst puur natuur. Al is Virginie duidelijk nog wat nat achter de oren, ze weet iedereen in te pakken met haar maagdelijke zachtheid.

Désiree

Désiree is het tweelingzusje van Virginie. Désiree lijkt ouder dan haar leeftijd laat vermoeden. Van kop tot teen heel geraffineerd.

Cyriel

Cyriel is een vat vol tegenstellingen, hij draagt graag zwart en wit tegelijk. Cyriel is de dandy van de familie en heeft naar eigen zeggen altijd een streepje voor.

Corneel

Corneel is een vegetariër pur sang, een echte herbivoor. Zeevaarder in hart en nieren en als vrijbuiter van geen kleintje vervaard. Waar hij dat zuiders bloed heeft opgescharreld, mag Joost weten. Corneel is voor iedereen een buitenbeentje. Florence en Maurice doen er om begrijpelijke redenen liever het zwijgen toe. Elke familie heeft wel zo haar geheimen.

Paulette

Paulette is het nakomertje en dus de jongste telg van de familie. Paulette blijft, eigen aan pubers, nog graag op de achtergrond, zoekend naar haar eigen identiteit. Niemand twijfelt eraan dat ze vroeg of laat haar mannetje zal staan.

Voilà, dit zijn de eerste rauwmelkse vaandeldragers van Karditsel. Nu kennen jullie ze alvast bij naam. Nog even geduld en jullie kunnen ze in lijvende lijve ontmoeten en met alle zintuigen genieten van hun aaibare zachtheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.