Midwinter

Kaasdruipers

Ook kazen krijgen snottebellen

De kerst- en nieuwjaarsdrukte zitten er gelukkig weer op. De kerstverlichting verdwijnt (hopelijk) binnen enkele dagen uit het straatbeeld, de lege flessen en de foute geschenken op het containerpark. Het leven gaat dra terug haar vertrouwde gangetje. Wat rest, zijn de winterse druipers … de snottebellen.
Voor wie het niet zou weten, het is midwinter.
De natuur heeft zich al weken in een diepe winterslaap gehuld en wacht geduldig tot de zonnekracht met licht en warmte het startschot geeft voor nieuw ontluikend leven.
In weze is midwinter een tijd van inkeer en reflectie.
Dat is er de voorbije twee weken jammer genoeg niet van gekomen. De tweede helft van de maand december is voor de kaashandel een niet te missen periode. Het is dan ook superdruk geweest in de kaaswinkel in Leuven. Het is niet te geloven hoeveel kaas er de revue passeerde. Kaas blijft gelukkig een gegeerd item op de feestmenu’s. Dus geen reden tot klagen.
Ondertussen eiste de voorbereiding van Kaasmakerij Karditsel ook heel wat aandacht op. Er komt immers heel wat bij kijken om onze kaasmakerij, zoals gepland, in de loop van februari 2015 up and running te krijgen. Honderd en één zaken vallen er te regelen.
Tijd voor een adempauze, misschien de laatste voor de eerstvolgende jaren. Althans toch om er met z’n tweetjes op uit te trekken, want vanaf maart 2015 zijn we zeven op zeven dagen in de weer om de verse geitenmelk op de boerderij te verwerken.
Zaterdag vertrekken we voor enkele dagen naar de Morvan.
De Morvan is een bergachtig gebied in Bourgondië, verspreid over de departementen Yonne, Nièvre, Côte-d’Or en Saône-et-Loire.
We gaan, nu het nog kan, onze vrienden Ludo en Gerda bezoeken die zich pas in het departement Nièvre voorgoed als des Nivernais hebben gevestigd om rust en stilte te vinden. Een ideale streek, lijkt me, als je weet dat de Nièvre het gebied is met de grootste ontvolking van Frankrijk.
Enkele dagen vertoeven bij warme vrienden, het landschap opsnuiven, tot rust komen en bezinnen, kracht putten om in het voorjaar, net als de natuur, blijk te geven van verrassende levenskracht om bezield te karditselen.

2 Reacties op “Midwinter

  1. Geniet ervan! Wel een rare wereld, mijn carrière zit er vanaf maart op en die van u start dan terug.

    Succes broer!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.