Hoop voor de (rauwe) Herve

José Munnix, producent van rauwmelkse Herve kaas

Boer José Munnix, hoeveproducent van rauwmelkse Herve kaas

Heel recent werd de rauwmelkse Herve kaas als eerste belgische kaas door Slow Food opgenomen in The Ark of Taste.
De Ark is een project om traditionele voedingsproducten die in hun bestaan zijn bedreigd, m.a.w. haast niet meer geproduceerd worden, te beschermen en (commercieel) te ondersteunen, zodat ze zich kunnen blijven handhaven.
Hopelijk leidt de opname in de Ark effectief tot een nieuwe dynamiek voor de rauwmelkse Herve.
Vandaag wordt nog slechts 5% van de Herve productie uit rauwe melk (ambachtelijk) gemaakt.
De Herve kaas is niet alleen de enige AOP kaas die België rijk is, als de Limburger is hij wereldwijd gekend en verspreid geraakt.
Wie het volledige artikel over de opname in de Ark wilt lezen, klikt op de laatste foto van deze post.
Laat je niet afschrikken, de Herve is een kaas die je moet leren eten. Met Luikse stroop bijvoorbeeld …

Madeleine maakt rawmelkse, biologische Herve kaas

Madeleine Hanssen is een kleinschalige, ambachtelijke producent van rauwmelkse, biologische Herve. Een madam met ballen aan haar lijf en de beste ambassadrice die de Herve zich kan dromen. Zij ziet de toekomst van “haar” Herve alvast rooskleurig tegemoet. Begin februari bracht ik haar een bezoek en zag haar bouwplannen voor uitbreiding van haar kaasmakerij. In september 2014 mag ons Madeleine tweemaal de oppervlakte van vandaag proper houden 😉

Le Herve au lait cru est la première Sentinelle Slow Food belge

Klik op de foto om het volledig (franstalig) artikel te lezen.

Een Reactie op “Hoop voor de (rauwe) Herve

  1. Pingback: Cru nondedju | Bits and Bites·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s