Aardig en Dienstvaardig

Op een boogscheut gelegen van de alpage in La Cluse, de kaasmakerij van Michel Béraud in Rougemont en La Maison de l’Etivaz sloegen we voor het weekend onze tenten op in Hotel de la Poste in het Zwitserse Château-d’Oex. Het verblijf in dit vrij sober uitgerust hotel met kreunende traptreden zal me bijblijven omwille van de man die in de eetzaal zorgde voor het mooie weer.

Vincenzo

Van ’s morgens tot ’s avonds laat liep Vincenzo er zijn benen voorbij met een aandacht en zorg voor zijn gasten zoals ik dat nooit eerder heb beleefd.
Tijdens het weekend vertelde hij ons trots en gelukkig dat hij vijfenzestig was geworden. “Nog volop alive and kicking na vierenvijftig jaar dienst in de horeca” fluisterde hij ons met kwinkelende ogen toe.
Hoe doe je dat, hoe hou je het vol om zo vele jaren lang aardig en dienstvaardig je gasten te verzorgen, met als enig doel ze even the time of their life te bezorgen?
Goed zijn in je job is weliswaar een basisvoorwaarde, maar zonder passie en bezieling lijkt mij dat toch een onmogelijke opgave.
Het kan best dat dit klein wonder voor de meeste gasten ongemerkt aan hun blik voorbijging, als een fait divers, maar wij vieren kregen het er vanbinnen en vanbuiten warm van. Dat is trouwens aan de gezichten van de dames duidelijk te merken 😉

Zo Vincenzo, het ga je goed, ik kom je wellicht nooit meer tegen, maar weet dat je op mijn zachte schijf staat gegrift want dankbaarheid vormt het geheugen van het hart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.