Valentine’s blues

valentijnVoor wie het nog niet moest door hebben, voor wie de laatste week nog niet met reclame voor rode hartjes, lingerie of parfums rond de oren is geslagen, voor wie zonder krant, radio of TV door het leven schrijdt: “Het is morgen Valentijnsdag”. Als je dus nog niets als blijk van liefde voorzien hebt voor wederhelft, vriend(in) of minnaar/minnares, dan ga je morgen af als een gieter. Zo veel is zeker, alvast mijn sarcastische deelneming.
Je ochtendhumeur zal morgen met deze wetenschap niet echt een trede hoger op de ladder van gelukzaligheid liggen pronken. Misschien is ’t morgen het moment voor overuren, voor een onverwachte zakenreis, voor ik-ga-effe-sigaretten-halen.

Terwijl een mediaslaafse massa hun bh zal opblinken, de kaarsjes aansteken, de cd met ‘Pure Love’ songs zal klaarzetten of de chauffage een graadje of vier hoger  zetten en de Viagra pillen in handbereik zal leggen, zal een andere groep willens nillens de Valentine blues hummelen.
Morgenavond zitten de restaurants vol met paartjes, would-be geliefden en puur-gewoonte-koppels. Je zal maar allenstaande zijn als je morgenavond wilt gaan eten. Ik wil morgen de echtgescheidenen met weemoed, de rouwende weduwen en weduwenaars, de alleenstaanden, de eenzamen en zij die niet willen geringd worden, te eten geven. Voor hen wordt het nachtwinkelen of kroeghangen voor een croque monsieur of croque madam.
Als je toch besluit om effe sigaretten te halen, stap direct door naar de kroeg, verricht een goede daad en bezorg zij die liefde nodig hebben een Valentijn met meerwaarde. Een warm gesprek doet nog steeds wonderen …

3 Reacties op “Valentine’s blues

  • Hallo Gerda ? Kan je me het adres van Ludo Tweepenninckx doorsturen aub. Ik ben de LO leraar uit de Steinerschool van Leuven.

   Groeten,
   Nic

   Like

 1. Ja, dat viel mij ook al op: alsof plots heel de wereld gepaard door het leven gaat. In Antwerpen zijn er gescheiden activiteiten voorzien: voor de paartjes en voor de “eenzame” alleenstaanden die er alsnog op de valreep een lief kunnen opscharrelen, activiteit verpakt in een cultureel jasje. Je zou van minder chagrijnig worden als single.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.