Midzomeren


Hoog aan de hemel klopt de zon overuren en geeft het beste van zichzelf.
De planten laten hun armen hangen, de kippen liggen uitgeteld op hun buik in stofferige putten de koelte op te zuigen. Geen kat die nu beweegt. De Vlaamse gaai zit met slaapogen vanuit een hazelaarstruik mijn doperwten te bewonderen en beslist wat hij en zijn kroost vanavond gaan eten. Het groene kikkerpaar in de vijver soest tussen de waterlelies, te lui om te boeren. De aalbessen liggen in trossen te kronkelen voor het beste plekje in de volle zon.
Mijn kleine buitenwereld relaxt and takes it slowly.
Dit gedrag werkt zo aanstekelijk dat het ongezien onder mijn huid kruipt. Het kriebelt om zelf ook wat te midzomeren. Effe het verstand op nul zetten en de blik op oneindig, genieten van dit zensationeel moment.

Een Reactie op “Midzomeren

  1. Voeg daaraan toe: liters water die staan op te warmen in de volle zon om op geregelde tijdstippen opgenomen te worden om het vocht aan te vullen dat in straaltjes over mijn voorhoofd stroomt, als uit het niets mijn hele neus nat maakt en in grote plekken aan broek blijft plakken. Ja, de zomer is echt begonnen, en ik was alweer vergeten hoe warm 31° graden is. Maar dan komen de avonden, zalig lauw en eindeloos lang. Midzomer op z’n best!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.