De Verering van de Groei

Gisteren werd er een posting geplaatst op Jobless4Jobless met als titel ‘Arithmetic, Population and Energy by Professor Al Bartlett, Department of Physics, University of Colorado at Boulder’.

In acht  YouTube video’s van elk ongeveer tien minuten schetst deze fysicus de ‘feiten’ rond de bevolkingsaangroei, de energie(crisis) en de toekomst. Volgens hem zou het al geweldig helpen, indien wij ons bewust zouden zijn van de betekenis van de exponentiële functie.

In het licht van de mislukte Top in Copenhagen is de uiteenzetting van Bartlett een reden te meer om onze koppen niet in het zand te steken. Enkele van de oneliners die hij hanteert op een rijtje:

  • Modern agriculture is the use of land to convert petroleum into food
  • In God Growth we trust
  • Smart growth destroys the environment with good taste
  • Facts don’t cease to exist because they are ignored (Aldous Huxley)

Voetnoot

Misschien komt het type informatie dat in deze blog regelmatig opduikt gewoon jullie strot uit. Dat zou best kunnen. En wellicht zeggen jullie: “Het was vroeger toch aangenamere lectuur”.  Wel, het is geen kunst om over niemandalletjes te schrijven, grappig uit de hoek te komen. De vraag is of wij over voldoende gezond verstand beschikken om te communiceren over wat vandaag ‘echt’ belangrijk is, verder durven te kijken dan onze neus lang is, uit ons zombiebestaan durven te ontwaken. Negeren en zwijgen lijkt mij alvast geen optie. Waarom ‘denken’ we met z’n allen niet na en ‘gebruiken’ we de middelen niet die ons vandaag ter hand worden gereikt om zinvol te communiceren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.