Weg met Sinterklaas

De toon is gezet, daar laat ik duidelijk geen twijfel over bestaan.
Ik ben ‘tegen’ de Sint en ‘voor’ de afschaffing van dit volstrekt zinloos (geworden) gebruik op 6 december.
Van nature zou ik alleen het tegenargument hebben gebruikt, maar omdat mijn vrouw me stelselmatig berispt om mijn negativisme, toon ik bewust mijn goede wil.
Pas op, ik heb niks tegen die mens persoonlijk, noch tegen zijn personeel. Als baas vind ik hem echter al héél wat minder. Het personeel draagt wel mooie pakjes, maar ik ben vrijwel zeker dat ze onderbetaald worden en bovendien zien ze zwart van ’t werk. Dat lijkt sterk op uitbuiting, niet? Ik zou daar zwaar kunnen over mekkeren, ware het niet dat de Sint zelf het slachtoffer is van uitbuiting. Wie stuurt er een honderdplusser op ’t dak, in de winter, op een ouwe knar van een paard dat elke seconde door zijn knoken kan zakken?
Wie pleit schuldig?
Trouwens, krijgen die snotneuzen van kinderen al niet heel ’t jaar door kado’s, snoep en speelgoed?
Stel nu dat we eindelijk een wijze beslissing nemen en die onzinnige verwennerij afschaffen onder het motto: “Trop is te veel”.
Wat kan er gebeuren? Kinderprotest. Goed, geen probleem. Al wie klaagt, sturen we met de boot naar Afrika (dus niet naar Spanje).
Tegen dat ze daar aankomen, is alle snoep en junk food uitgekotst en vallen ze al een stuk minder op naast de autochtonen.
Laat ze daar maar een paar weken hun plan trekken en ik garandeer dat als ze eenmaal terug thuis zijn, ze volstrekt gelukkig worden van een ouderwetse appelsien, van het ruiken aan een stukje zilverpapier waarin chocola heeft gezeten.
Onze wijze beslissing heeft natuurlijk een onaangenaam gevolg voor de multinational Sint & C°. Laat ons hier doodgewoon het hippe zakelijk motto hanteren van: “You don’t get anything clean without getting something else dirty”. Bijgevolg laten we zonder scrupules dit bedrijf in vereffening gaan en danken het personeel af.
‘Nog meer werklozen?!’ hoor ik jullie al mekkeren.
Kalm, kalm, een man met een plan heeft vooraf goed nagedacht. Werklozen? Geen probleem. Eén adres en alles komt in orde: jobless4jobless.
Waarom denken jullie dat ik, samen met mijn vriend Ed, daar vier maanden latijn heb ingestoken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.